Vakantiespelen, het leukste kinderfeest in Bodegraven-Reeuwijk

De Vakantiespelen is het leukste kinderfeest van Bodegraven-Reeuwijk, gericht op basisschool kinderen. Sinds 1967 wordt dit evenement georganiseerd in de laatste week van de zomervakantie. De activiteiten worden traditioneel verdeeld over de “Tent”, “Huttenbouw” en de “Crew”. Het feest wordt jaarlijks afgesloten met een optocht en een groot vuur als alle hutten worden verbrand.

Voor ouders / verzorgers
Voor vrijwilligers

Huttenbouw, Knutselen & Creatief

Tijdens deze week worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Voor de basisschoolkinderen vanaf 4 jaar staat er een grote tent, waar we dansen, spelen, knutselen en meedoen aan theater. Het tentprogramma bestaat verder onder andere uit een bezoek aan het zwembad, verven en de afsluitende optocht.

De kinderen vanaf 8 jaar zijn tijdens de week uiteraard bezig met het bouwen van hutten, waar ook nog eens in geslapen wordt aan het eind van de week. De rest van het programma voor de huttenbouw bestaat uit onder meer uit een dropping.

Kinderen van 12, 13 en 14 jaar kunnen deelnemen aan het toffe programma van de Crew.

Georganiseerd door vrijwilligers

Een heel jaar is een vaste groep van 20 vrijwilligers actief om de Vakantiespelen te organiseren, de Werkgroep. Verder zijn ongeveer 450 vrijwilligers actief als groepsleiding, foto-film team, nachtwacht, verkeersregelaar, hulpbrigade, catering of op een andere manier achter de schermen.

Algemene voorwaarden

Op deelname aan de Vakantiespelen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.