Hulpbrigade

Joppe Mulckhuyse

Hoe oud ben je?

24 jaar

Verliefd/verloofd/getrouwd/vrijgezel?

Gelukkig verliefd

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik studeer aan de TU Delft en werk daar aan medische instrumenten. Daarnaast vind je mij veel buiten als ik bomen zaag voor de vuurkorf, sleutel aan mijn brommer of onze boot een likje verf geef. Als de klusjes gedaan zijn ben ik graag met vrienden en familie op stap om nieuwe avonturen te beleven.

Hoe lang ben je al betrokken bij de Vakantiespelen?

Vroeger als ik kind heb ik altijd met heel veel plezier en enthousiasme meegedaan met de huttenbouw. Toen is de vakantiespelen even uit mijn oog verdwenen. Toen ik 19 was ben ik huttenbouwvrijwilliger geworden en ontdekte ik opnieuw de vakantiespelen vanuit een andere hoek.

Wat is je functie in de werkgroep en waarom?

Dit is mijn eerste jaar bij de werkgroep. Ik ben benieuwd hoe ik vanuit deze functie de vakantiespelen ga ervaren. Namens de hulpbrigade zorgen wij ervoor dat de spellen en decors gemaakt zijn en dat wij samen met de hulpbrigadevrijwilligers tijdens de week alle spellen en activiteiten opbouwen en begeleiden.

Hoe denk jij dat de Vakantiespelen er in de toekomst uit zal zien?!

Ik hoop dat in de toekomst nog steeds heel veel kinderen en vrijwilligers zich de laatste week van de zomervakantie kunnen vermaken met knippen, plakken, zagen, timmeren, zwemmen, rennen en springen!

Wat zou je graag in de toekomst nog eens willen doen?

Ik droom ervan om diep in de zee te duiken tussen het koraal, op zoek naar Nemo en zijn vissen vriendjes.


Marjolein Karman

Hoe oud ben je?

23 jaar

Verliefd/verloofd/getrouwd/vrijgezel?

Vrijgezel en gezellig <3

Wat doe je in het dagelijks leven?

In mijn dagelijks leven studeer ik aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik volg daar de opleiding docent muziek, wat echt heel gaaf is om te doen. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar en loop ik stage op het voortgezet onderwijs. Ik oefen veel op de instrumenten die ik graag bespeel: ukulele, piano, saz, gitaar en ik zing.
Verder ben ik actief als vrijwilliger bij de zon en hou ik van reizen.

Hoe lang ben je al betrokken bij de Vakantiespelen?

Vorig jaar was het 50 jarig jubileum, maar het was ook mijn tiende jaar als vrijwilliger op de Vakantie Spelen. Als kind was ik al snel verkocht aan deze week en na mijn laatste deelname als twaalfjarige wist ik dat ik het jaar daarna nog steeds deel wilde uitmaken van deze week. Drie jaar ben ik zelf hulpbrigade geweest, daarna heb ik vier jaar huttenbouw leiding gedaan en de afgelopen drie jaar was ik samen met Joeri actief als commissie van de hulpbrigade.

Wat is je functie in de werkgroep en waarom?

Dit jaar mag ik samen met Joppe en Ties de hulpbrigades vanuit de werkgroep aan gaan sturen en daar heb ik heel veel zin in! Het is voor mij ook het eerste jaar in de werkgroep, maar ik weet zeker dat we weer een mooie week gaan neerzetten. Wij zorgen ervoor dat iedereen lekker veel Wicky en melk kan drinken en dat de springkussens en spellen op hun plek komen te staan. Ook bewaken wij het fort in het zwembad en zorgen we dat de verf goed gemengd wordt voor de verfgevechten.

Hoe denk jij dat de Vakantiespelen er in de toekomst uit zal zien?!

Ik denk dat we blijven groeien en ik hoop dat we dat ook kunnen blijven doen. Steeds meer kinderen willen mee doen en we hebben zelfs een soort overschot aan vrijwilligers. Het zou fantastisch zijn als we kunnen uitbreiden en het mooie van deze week met nog meer mensen kunnen delen.

Wat zou je graag in de toekomst nog eens willen doen?

Natuurlijk wil ik heel graag mijn studie goed afronden. Daarna veel reizen, misschien kan ik Joppe wel even opzoeken tussen de visjes.


Jelle Jolink

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in woerden 3 jaar in Driebruggen gewoond en nu woon ik 19 jaar in Bodegraven.

Hoe oud ben je?

Sinds december 2018 ben ik 23 jaar jong.

Wat is jou functie in de werkgroep?

Bij de werkgroep heb ik de functie hulpbrigade

samen met 2 super collega’s.

Hoe lang doe jij al mee met De Vakantiespelen?

Volgens mij doe ik 6 jaar als kind mee, en 6 jaar als huttenbouw vrijwilliger.

Wat zijn jou leukste herinneringen van De Vakantiespelen?

De week afsluiten met alle vrijwilligers en kinderen bij het eindvuur.

Wat doe jij naast de vakantiespelen?

Naast de vakantiespelen doe ik nog veel vrijwilligerswerk ik ben scouts leiding bij de scouting. Bij de zon organiseer ik evenementen sta achter de bar en ben lichttechnicus en ik ben vrijwilliger bij KPJ Bodegraven, daar doe ik vanalles en nog wat.

Wie of wat is jouw favoriete speeltje?

Mijn favoriete speeltje is een auto ik ben gek op auto rijden!

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

TOMATENSOEP!

Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar ben ik nog steeds lekker aan het werk en doe ik graag vrijwilligerswerk!