Voor ouders / verzorgers

Praktische zaken voor ouders/verzorgers

Om de week goed te laten verlopen zijn er een aantal punten welke voor u en uw kind belangrijk zijn. Voor de informatie omtrent het programma kunt u ook terecht op de website.

Drukke weg: Zoals u wellicht weet is de Burgemeester Kremerweg een zeer drukke weg. De organisatie van de Vakantiespelen doet er alles aan om het oversteken zo veilig mogelijk te regelen en doet daarbij een dringend verzoek aan alle ouders/verzorgers om de aanwijzingen van de verkeersregelaars en organisatie op te volgen. Iedereen dient daarbij op de aangegeven plaatsen te parkeren en over te steken. De organisatie heeft hier hele strenge regels voor en die zijn noodzakelijk voor de veiligheid van u en uw kind. U mag uw auto niet aan de Burgemeester Kremerweg parkeren maar dient te parkeren in de wijk.

Eten, drinken en diëten: De organisatie vraagt u om uw kind elke dag een lunchpakket mee te geven. Voor melk en drinken wordt gezorgd. Maar denkt u bij warm weer wel aan een extra fles water of iets dergelijks.

Indien uw kind een dieet volgt of een allergie heeft, is het belangrijk dit vooraf aan te geven bij de leiding of organisatie. Mocht het nodig zijn, zorgt u dan zelf voor geschikt eten, drinken en snoepjes. Als er sprake is van een dieet of medicijngebruik dient u dat op het inschrijfformulier aan te geven en op de eerste dag van de week aan de leiding mede te delen.

Weer en kleding: Zorg ervoor dat uw kind goed voorbereid naar de Vakantiespelen gaat. Bij warm en zonnig weer extra water en zonnebrand, smeer uw kind thuis al in, geef ze een petje mee en zeg dat ze vooral hun kleding aan moeten houden. Zorg bij regenachtig weer voor regenkleding. Wanneer het hard waait, of wanneer het donderdagavond/nacht koud dreigt te worden, zorg dan voor een extra trui en jas. Ten alle tijden: dichte schoenen; elke dag worden er veel spelletjes gespeeld, goede schoenen voorkomen verwondingen. Op donderdagavond loopt de huttenbouw de dropping, zorg voor goede wandelschoenen of sportschoenen. Geef ook elke dag reserve kleding mee.
Vrijdagavond: Wilt u er rekening mee houden als uw kinderen vrijdagavond niet meelopen met de optocht ze dan vooraf bij de leiding af te melden. Meldt u zich ook bij de leiding als u uw kinderen tijdens de optocht mee naar huis neemt of na de optocht.