Vrijwilligerswerk

Voor vrijwilligers

Schrijf je in als vrijwilliger bij de vakantiespelen en
zorg samen voor een te gekke feestweek

Hoofdsponsoren:

Vrijwilliger zijn bij de Vakantiespelen, wat houdt dat nu precies in en wat wordt er van je verwacht?

De Vakantiespelen zou niet kunnen bestaan zonder alle vrijwilligers die zich jaarlijks weer massaal aanmelden. De Werkgroep doet er alles aan om er ook voor de vrijwilligers een toffe week van te maken, maar vrijwilliger zijn bij een evenement waar zoveel kinderen bij betrokken zijn brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Heb jij je opgegeven als vrijwilliger of denk je eraan om dit volgend jaar te doen?

Dan is de volgende informatie belangrijk:

Samen! De organisatie van de Vakantiespelen bestaat uit een groep jonge vrijwilligers die zich het hele jaar inzet om dit geweldige evenement mogelijk te maken. Tijdens de Vakantiespelen zullen ze er alles aan doen om er voor de kinderen en vrijwilligers een toffe week van te maken. Daarvoor hebben ze echter de steun en input van alle vrijwilligers voor nodig, we maken het evenement samen tot een groot succes. Heb je tijdens de Vakantiespelen ideeën of suggesties? Aarzel dan niet om deze te delen met de Werkgroep, daar staan we absoluut voor open.

De Werkgroep: Tijdens de Vakantiespelen zal de Werkgroep de vrijwilligers begeleiden. De Werkgroep is duidelijk herkenbaar aan truien en polo’s waarop “Werkgroep” staat. Om alles op rolletjes te laten lopen is het belangrijk dat iedereen de programma’s in de groepsmap volgt en de aanwijzingen van de Werkgroepsleden ter harte neemt.

’s Nachts wordt het terrein bewaakt door de nachtwacht. We vertrouwen erop dat ook hun aanwijzingen worden opgevolgd door onze vrijwilligers.

VOG: Ben je 18 jaar of ouder? Dan zal je een verklaring van goed gedrag (VOG) moeten overhandigen voordat je kunt deelnemen als vrijwilliger. De Vakantiespelen voorziet in de aanvraag, deze hoef je enkel te bevestigen. Je hoeft hier dus niet voor te betalen. Na je inschrijving ontvang je een e-mail met extra uitleg. Je inschrijving is dus pas definitief zodra de VOG bij ons binnen is.
Lees meer informatie over VOG.

Hulpbrigade: Ben je 15 jaar oud? Dan kun je aan de slag als Hulpbrigadier! Als Hulpbrigade ondersteun je de Werkgroep tijdens de Vakantiespelen. Dat betekent dat je helpt bij het begeleiden van spellen, je bouwt de spellen op en af, je deelt drinken uit aan de kinderen en steekt je handen uit de mouwen waar en wanneer dat nodig is, zoals bijvoorbeeld bij het opruimen van het veld.

Groepsleiding Tent, Huttenbouw of Next Gen: Lijkt het je leuk om een groep kinderen te begeleiden? Dan kun je vanaf je 16e aan de slag als Tentleiding en vanaf je 18e als Huttenbouw- of Next Genvrijwilliger!

De hele week ben je samen met andere vrijwilligers verantwoordelijk voor een groep kinderen. De Tentkinderen zijn 4 t/m 8 jaar oud, de kinderen die deelnemen aan het Huttenbouwprogramma zijn 8 t/m 12 jaar oud. Kinderen van 13 en 14 jaar nemen deel aan het toffe programma van de Crew. Je zorgt ervoor dat de kinderen een leuke en vooral veilige week beleven en zorgt voor de goede uitvoering van het programma.

Overige commissies: Er zijn ook vrijwilligers actief als fotograaf, cameraman- of vrouw, cateraar, nachtwacht en verkeersregelaar. Interesse om hierbij te helpen? Neem dan contact op met de werkgroep!

Voorbeeldfunctie: Als vrijwilliger heb je een voorbeeldfunctie, zowel naar de kinderen & de ouders/verzorgers als naar de andere vrijwilligers. Het is natuurlijk erg gezellig om samen met vrienden een groep kinderen te leiden of als spelbegeleider aan de slag te gaan, maar het belang van de kinderen staat altijd voorop.

Enkele aandachtspunten:
Je bent iedere dag op tijd aanwezig op het veld en vertrekt pas weer na de nabespreking;
Je volgt aanwijzingen van de organisatie op;
Roken mag alleen bij de keet, het is verboden om te roken in de buurt van de kinderen;
Je bent van harte welkom bij het kampvuur ’s avonds, maar er wordt van je verwacht dat je de volgende ochtend weer fris en fit de kinderen ontvangt;
Om ervoor te zorgen dat alle kinderen, ouders/verzorgers en vrijwilligers veilig de drukke weg over kunnen steken zijn er de hele week verkeersregelaars actief. We verwachten dat hun aanwijzingen worden opgevolgd, zij bepalen waar en wanneer je over mag steken;
Je doet natuurlijk mee als vrijwilliger omdat het je leuk vindt om de kinderen te begeleiden. Om dit evenement tot een succes te maken is het belangrijk dat je de hele dag actief bezig bent met de kinderen: wees vrolijk, dans met de kinderen, speel mee met de spelletjes, help ze met het bouwen van de hut of laat ze schrikken tijdens de dropping.

Op- en afbouwen: Je kunt je vast voorstellen dat het enorm veel werk is om een evenement als de Vakantiespelen op- en af te bouwen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Daarom wordt er van onze vrijwilligers verwacht dat ze aanwezig zijn tijdens opbouw- (12 augustus) of afbouwzaterdag (19 augustus). Beiden mag natuurlijk ook!

Tot slot: Als vrijwilliger bij de Vakantiespelen is het belangrijk dat je flexibel bent. Natuurlijk geef jij je op als groepsleiding of hulpbrigadier, maar soms is het ook nodig om op een ander vlak te helpen. Bijvoorbeeld bij het opruimen van het veld, het begeleiden van een spel of invulling te geven aan een droppingpost. Dat maakt deelnemen als vrijwilliger enorm veelzijdig en daarmee extra leuk!

Enthousiast geworden?

Schrijf je in als vrijwilliger bij de vakantiespelen en zorg samen voor een te gekke feestweek