Handleiding inschrijven

Ook dit jaar maakt de Vakantiespelen gebruik van het inschrijfsysteem gemaakt en gehost door Bizway. Op de website kun je je gegevens invoeren en direct betalen via iDeal. De inschrijfkosten bedragen €22,50 per kind.

Inschrijven kan vanaf woensdag 15 mei op inschrijven.vakantiespelen.nl.

Nieuw dit jaar

Anders dan voorgaande jaren zal de tijd dat de inschrijvingen open gaan per leeftijdscategorie verschillen. De tijden zijn als volgt:

 • Tent: 19:00
 • Huttenbouw: 20:00
 • Crew: 21:00

Dit jaar werkt het inschrijfsysteem iets anders dan voorgaande jaren. Wij adviseren iedereen om zijn eigen kinderen in te schrijven. Vriendjes en vriendinnetjes komen uiteindelijk in dezelfde groep met behulp van de herkennaam. Meer daarover lees je in onderstaande uitleg en aandachtspunten.

Aandachtspunten inschrijfsysteem

Het is belangrijk om rekening te houden met onderstaande punten:

 • Wij adviseren iedereen om zijn eigen kinderen in te schrijven. Je kunt maximaal 5 kinderen tegelijk in schrijven.
 • De tijd dat de inschrijvingen open gaan is per leeftijdscategorie verschillend, namelijk tent om 19:00, huttenbouw om 20:00 en crew om 21:00.
 • Wil je samen met vrienden in één groep? Doe dan het volgende: Spreek van tevoren met je vrienden een originele ’herkennaam’ af. Deze herkennaam vul je in bij je gegevens. Alle kinderen die dezelfde herkennaam hebben ingevuld, zullen in één groep geplaatst worden.
 • Als er meer dan 20 kinderen met dezelfde herkennaam zijn ingeschreven, zullen ze verdeeld worden over meerdere groepen. Zorg er dus voor dat je een originele herkennaam verzint.
 • Zodra je alle gegevens hebt ingevuld ben je verzekerd van deelname. Is de betaling mislukt? Dat is geen probleem, je inschrijving blijft staan. Wij nemen contact met je op om de betaling af te ronden en de inschrijving wordt definitief nadat de betaling is ontvangen.
 • We geven geen garantie op de indeling van de groepen. Het kan gebeuren dat er door bepaalde omstandigheden een herindeling plaatsvindt van een of meerdere groepen.
 • Zorg ervoor dat je alle gegevens al klaar hebt liggen van alle kinderen die je wilt inschrijven, zodat de inschrijving snel verloopt. (naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer ouder, e-mail, …) Leg ook alvast je Rabo Scanner, e.dentifier, mobiele telefoon en dergelijke klaar.
 • Het systeem is geoptimaliseerd voor gebruik met laptop of pc. Schrijf dus niet in via mobiel of tablet. Zorg er daarnaast voor dat je besturingssysteem (Windows of MacOS) en browser (Google Chrome, Microsoft Edge of Safari) up-to-date is. Het systeem is getest met de nieuwste versies. Mogelijk werken oude versies niet.
 • Dubbele inschrijvingen worden niet gerestitueerd. Spreek dus vooraf af wie de inschrijving uitvoert zodat er niet onnodig plekken worden bezet.
 • Heb je een foutje gemaakt bij het invoeren van de gegevens? Mail dan naar mail@vakantiespelen.nl.

Geen internet of iDeal?

Heb je geen toegang tot internet of heb je niet de beschikking over iDeal? Mail dan naar mail@vakantiespelen.nl dan zorgen wij voor een oplossing, zodat je je kunt inschrijven. Het is dit jaar dus niet mogelijk om in te schrijven in De Zon.

Stap voor stap handleiding

Volg deze handleiding goed om ervoor te zorgen dat je inschrijving soepel verloopt.

Stap 1: vul de deelnemers per groep

Ga woensdagavond 15 mei naar inschrijven.vakantiespelen.nl en je ziet onderstaand scherm. Vul per leeftijdscategorie het aantal deelnemers in dat je wilt inschrijven in die groep. Je kunt maximaal 5 deelnemers inschrijven verspreid over de verschillende leeftijdscategorieën, bijvoorbeeld 1 kind in de huttenbouw 8-10 en 2 kinderen in de huttenbouw 10-12. Je ziet per leeftijdscategorie hoeveel plekken er nog vrij zijn of dat de leeftijdscategorie al vol zit. Klik op ’Verzenden’ om naar de volgende stap te gaan.

Stap 2: gegevens

Eenmaal aangekomen bij deze stap zijn de plekken gereserveerd en is er genoeg tijd om de gegevens zorgvuldig in te vullen. Vul de gegevens van alle deelnemers in. Per deelnemer krijg je een pagina om de gegevens in te vullen. Bovenaan zie je welke deelnemers je al hebt ingeschreven. In deze stap vul je de herkennaam in. De herkennaam heb je van tevoren met je vrienden afgesproken. Alle kinderen die dezelfde herkennaam hebben ingevuld, zullen in één groep geplaatst worden. Per ongeluk een foutje gemaakt bij het invullen van de gegevens en al op volgende gedrukt? Probeer dan niet terug te gaan, maar stuur een mail naar mail@vakantiespelen.nl.


Stap 3: bevestigen

Je komt nu op de bevestigingspagina, de gegevens zijn nu verstuurd en je bent verzekerd van deelname. Vul hier het e-mailadres in waarop je de bevestingsmail wilt ontvangen. Standaard wordt het e-mailadres van de eerste deelnemer ingevuld. Alleen naar het e-mailadres dat je hier invult wordt de bevestiging van alle deelnemers gestuurd. Je kunt er dan zelf voor kiezen om de bevestigingsmail door te sturen naar de andere deelnemers. Wij kunnen dat niet doen vanuit privacy oogpunt. Daarnaast kun je een bedrag kiezen om te doneren aan de Vakantiespelen. Daaronder staat het totaal te betalen bedrag. Klik op ’Definitief Deelnemen met Betalingsverplichting’ om door te gaan naar iDeal.

Stap 4: betalen

Kies je bank en rond de betaling af met iDeal.

Stap 5: klaar

Je hebt de inschrijving nu afgerond. Je ontvangt een bevestiging per e-mail na ongeveer 20 minuten. Is de betaling mislukt, dan nemen wij contact met je op om de betaling alsnog af te ronden. De inschrijving van de deelnemers is wel gelukt, maar wordt pas definitief na de betaling.