Handleiding inschrijven

Ook dit jaar maakt de Vakantiespelen gebruik van het inschrijfsysteem gemaakt en gehost door Bizway. Op de website kun je je gegevens invoeren en direct betalen via iDeal.

Inschrijven kan vanaf woensdag 15 mei om 19.00 uur op inschrijven.vakantiespelen.nl.

De inschrijfkosten bedragen 22,50 euro. In dit systeem schrijf je jezelf direct in op een groep. Je kunt meerdere deelnemers tegelijk inschrijven in verschillende groepen. Lees onderstaande uitleg en aandachtspunten goed door. Nieuw dit jaar is dat je maximaal 10 deelnemers tegelijk mag inschrijven. Hierdoor proberen wij iedereen een eerlijke kans te geven om zich in te schrijven. Daarnaast kun je je niet meer inschrijven in De Zon. Lees hieronder meer details over de wijzigingen.

Aandachtspunten inschrijfsysteem

Het is belangrijk om rekening te houden met onderstaande punten:

 • Wil je samen met vrienden in één groep? Dan zijn er twee opties:
  • Laat één persoon alle deelnemers inschrijven. Met deze optie heb je de grootste kans om bij elkaar te komen, maar is wel één persoon verantwoordelijk voor alle inschrijvingen. Zorg er in dit geval voor dat die persoon alle benodigde gegevens heeft (je kunt het formulier hieronder bekijken) en eventueel ook al het inschrijfgeld.
  • Je kunt er ook voor kiezen om vooraf af te spreken op welke groep jullie je gaan inschrijven. Iedereen kan dan zichzelf inschrijven. De groepen zijn aangeduid met een letter; A t/m K voor tentgroepen 4 – 6 jaar, A t/m J voor tentgroepen 6 – 8 jaar, A t/m N voor huttenbouwgroepen 8 – 10 jaar en A t/m O voor huttengroepen 10 – 12 jaar. De Crew (12 – 14 jaar) gebruikt de letters A t/m J. Tip: gebruik niet groep A, K, J (tent) of A, N, O (huttenbouw), die worden het meeste gekozen.
 • Wanneer je bij stap 1 het aantal kinderen hebt ingevuld dat je wilt inschrijven zijn deze plekken gereserveerd. Je hebt daarna alle tijd om de gegevens van alle kinderen rustig in te voeren en te betalen.
 • Zodra je alle gegevens hebt ingevuld ben je verzekerd van deelname. Is de betaling mislukt? Dat is geen probleem, je inschrijving blijft staan. Wij nemen contact met je op om de betaling af te ronden en de inschrijving wordt definitief nadat de betaling is ontvangen.
 • We geven geen garantie op de indeling van de groepen. Het kan gebeuren dat er door bepaalde omstandigheden een herindeling plaats vindt van een of meerdere groepen.
 • Zorg ervoor dat je alle gegevens al klaar hebt liggen van alle kinderen die je wilt inschrijven, zodat de inschrijving snel verloopt. Leg ook alvast je Rabo Scanner, e.dentifier, mobiele telefoon en dergelijk klaar.
 • Het systeem is geoptimaliseerd voor gebruik met laptop of pc. Schrijf dus niet in via mobiel of tablet. Zorg er daarnaast voor dat je besturingssysteem (Windows of MacOS) en browser (Google Chrome, Internet Explorer of Safari) up-to-date is. Het systeem is getest met de nieuwste versies. Mogelijk werken oude versies niet.
 • Dubbele inschrijvingen worden niet gerestitueerd. Spreek dus vooraf af wie de inschrijving uitvoert zodat er niet onnodig plekken worden bezet.
 • Heb je een foutje gemaakt bij het invoeren van de gegevens? Mail dan naar mail@vakantiespelen.nl.
 • Zit de groep waarop jij je wilt inschrijven al vol? Schrijf je dan in op een andere groep in jouw leeftijdscategorie zodat je in ieder geval verzekerd bent van deelname.

Geen internet of iDeal?

Heb je geen toegang tot internet of heb je niet de beschikking over iDeal? Mail dan naar mail@vakantiespelen.nl dan zorgen wij voor een oplossing, zodat je je kunt inschrijven. Het is dit jaar dus niet mogelijk om in te schrijven in De Zon.

Stap voor stap handleiding

Volg deze handleiding goed om ervoor te zorgen dat je inschrijving soepel verloopt.

Stap 1: vul de deelnemers per groep

Ga vanaf woensdag 16 mei 19.00 uur naar inschrijven.vakantiespelen.nl en je ziet onderstaand scherm. Vul per groep het aantal deelnemers in dat je wilt inschrijven in die groep. Je kunt maximaal 10 deelnemers inschrijven verspreid over de verschillende groepen, bijvoorbeeld 3 in groep E voor de Tent 4 – 6 jaar, 5 in groep H voor de Huttenbouw 10 – 12 jaar en 2 in groep C voor de Crew.
Je ziet per groep hoeveel plekken er nog over zijn of dat de groep al vol zit.
Klik op ‘Verzenden’ om naar de volgende stap te gaan.

Stap 2: gegevens

Vul nu de gegevens van alle deelnemers in. Per deelnemer krijg je een pagina om de gegevens in te vullen. Bovenaan zie je welke deelnemers je al hebt ingeschreven.


Stap 3: bevestigen

Je komt nu op de bevestigingspagina. Vul hier het e-mailadres in waarop je de bevestingsmail wilt ontvangen. Standaard wordt het e-mailadres van de eerste deelnemer ingevuld. Alleen naar het e-mailadres dat je hier invult wordt de bevestiging van alle deelnemers gestuurd. Je kunt er zelf voor kiezen om de bevestigingsmail door te sturen naar de andere deelnemers. Wij kunnen dat niet doen vanuit privacy oogpunt.

Daarnaast kun je een bedrag kiezen om te doneren aan de Vakantiespelen. Daaronder staat het totaal te betalen bedrag. Klik op ‘Definitief Deelnemen met Betalingsverplichting’ om door te gaan naar iDeal.

Stap 4: betalen

Kies je bank en rond de betaling af met iDeal.

Stap 5: klaar

Je hebt de inschrijving nu afgerond. Je ontvangt een bevestiging per e-mail na ongeveer 20 minuten. Is de betaling mislukt, dan nemen wij contact met je op om de betaling alsnog af te ronden. De inschrijving van de deelnemers is wel gelukt, maar wordt pas defintief na de betaling.